Wie is uw trainer?

Ik ben altijd met sport bezig geweest. Op 8-jarige leeftijd ben ik met voetballen begonnen. Vanaf mijn 12e met hardlopen. Een combinatie die je niet gauw tegenkomt, maar ik vond allebei heel erg leuk. Ook ging ik meedoen met wedstrijden en georganiseerde hardloopwedstrijden.

In 1998 zag ik de triatlon van Almere op televisie. Dat fascineerde mij zo dat ik ben gaan trainen en in 1999 de volledige triatlon in Almere heb gedaan in 12 u 32 minuten. Daarna was ik eraan verslaafd. Ik besteedde steeds meer trainingsuren aan de combinatie lopen en fietsen.

Ook heb ik deelgenomen aan het EK en WK O3. Een volledige triatlon heb ik sindsdien niet meer gedaan, hij staat nog wel een keer op mijn lijstje. Ik doe wel kwart of halve triatlons of run-bike-run of een triatlon in teamverband, waar iemand zwemt, iemand fietst en ik loop.

Een kleine greep van wedstrijden waar ik jaarlijks aan meedoe:

Mijn doel is om mezelf ieder jaar weer te verbeteren. Door veel te trainen, discipline, er veel mee bezig te zijn, zowel fysiek als mentaal, maar vooral er heel veel plezier aan te beleven verbeter ik ieder seizoen mijn tijd.

Mensen vragen mij wel eens, hoe hou je het vol, zo’n lange afstand lopen bijvoorbeeld de marathon van 42 km? Waar denk je aan al die kilometers? Vaak denk ik dan aan het gevoel van over de finish komen, de warme douche, het gevoel van ik heb het weer gedaan, de tijd weer verbeterd.

Doel van Hugo: het plezier van sporten overbrengen op anderen

Het plezier wat ik altijd aan sport heb beleefd en nog doe, wil ik graag delen en overbrengen op anderen. Daarbij is het relatief goedkoop, een paar schoenen en een joggingpak is voldoende. Daarbij is het gezond en bewezen dat het de beste anti-depressiva is. Door het hardlopen wordt de stof endorfine aangemaakt in het lichaam wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Hardlopen is de basis voor een gelukkiger en gezonder leven.

Naast het plezier wil ik ook graag mijn kennis gebruiken om u te helpen en te coachen in het hardlopen. Het lijkt me geweldig om mensen die zich niet kunnen voorstellen 10 minuten achter elkaar te kunnen lopen in een aantal weken zo te trainen dat ze zonder problemen 15 tot 30 minuten achtereen kunnen hardlopen. Ik ben ervan overtuigd dat dat kan. Het verbeteren van individuele prestaties op elk niveau.

Uw doel

 • Wilt u afvallen?
 • Wilt u aan uw conditie werken?
 • Wilt u weer in shape komen na een zwangerschap? Of na een blessure?
 • Wilt u een stok achter de deur om regelmatig te sporten?
 • Wilt u trainen voor de marathon van Amsterdam, Berlijn of New York?
 • Of wilt u gewoon lekker hardlopen?

Welk doel u ook heeft, er is altijd een reden om lekker te bewegen in de natuur.

Werkwijze trainingen

Mijn aanpak is gebaseerd op het doel wat u wilt bereiken. Ik daag u uit het uiterste uit uzelf te halen en houd daarbij rekening met uw grenzen zodat het leuk en motiverend blijft.

Succes en plezier zijn vrijwillig.

U kunt bereiken wat u wilt, het gaat erom wat u ervoor over heeft! Wat u ervoor wilt doen en voor wilt laten. Ik ben uw stok achter de deur, uw motivator, uw coach, maar vind het ook belangrijk leuk gezelschap te zijn tijdens het hardlopen.

Hardlopen is verslavend

Door rekening te houden met uw niveau, doel en grenzen zult u merken dat hardlopen leuk en zelfs verslavend is. Voor u het weet kijkt u uit naar het wekelijkse rondje en wilt u geen afspraak meer missen.

Hugo is een ervaren trainer coach

Sinds mijn 18e coach en train ik mensen in sport en help ik ze hun persoonlijke prestaties te verbeteren. In voetbal heb ik jeugdteams, meiden en vrouwenteams getraind en train ik momenteel de dames 1 van RKAV Volendam. Als combinatiefunctionaris voor de gemeente Amsterdam organiseerde ik sportevenementen en sport als naschoolse activiteit voor jeugd in de leeftijd van 4 tot 18. Ook hier was altijd mijn doel; men het plezier in sport laten beleven en betere prestaties. Men laten doen wat ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden, de eigen grenzen verleggen.

Diploma’s en certificaten

 • Eerste hulp bij Sport
 • Reanimatie en AED diploma
 • Oefenmeester UEFA- C Voetbaltrainer
 • Jeugdtrainer
 • Training Winnen door Sport
 • Voetbalconditietraining